Evcil hayvanlarla bir arada yaşamanın sayısız güzelliği var. Her şeyden önce onların varlığı mutluluk sebebi. Tüylü bir dosta yuva olmak, onunla hayatı paylaşmak iyi bir kalbe sahip olmanın belki de en saf tarifi.

Onların insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerinden sıklıkla söz ediliyor. Özellikle kedilerin mırıldanmalarının iyileştirici gücü bilimsel kanıtlarla destekleniyor. 25 ila 140 Hz arasında ses dalgası yayan mırıltılar, stresi azaltıyor, ağrıları dindiriyor ve sakinleştiriyor.

Yüzyıllar boyunca şifacılar sesin gücünü kullandılar. Bazı frekansların veya ses tonlarının vücut üzerinde farklı iyileştirici etkilere sahip olabileceğine inanılması bilim adamlarını da harekete geçirdi.

İşte kedilerin mutlu mırıltılarının sağlık konusunda endişeleri olan insanlara yardımcı olabileceği yollardan bazıları:

  • Mırlama sesi kedilerde endorfin salgılar ve aynı şeyi insanlarda da yapabilir. Stres hormonlarını iyileştirmek, kan basıncını düşürmek ve insanların hastalıklarla başa çıkmalarına yardımcı olmak mırıltının başlıca özellikleri arasındadır.
  • 25 – 140 Hz aralığındaki ses dalgalarının kırık kemiklerin iyileşmesinde, eklem ve tendon onarımında ve yara iyileşmesinde yardımcı olduğu görülmüştür. Kediler kendi kırık kemiklerinde çabuk iyileşebilme yetenekleriyle bilinirler ve onlarda eklem problemleri ile kemik kanseri insidansı düşüktür. Kedi mırıltılarının da insanların daha hızlı iyileşmelerine yardımcı olması mümkündür.
  • Nefes darlığı veya solunum sıkıntısı ile sonuçlanan üst solunum rahatsızlığından muzdarip kedilerin klinik gözlemleri, mırıldanmanın bir kedinin daha kolay nefes almasına yardımcı olduğunu gösterir. Aslında, kalp hastalığına bağlı solunum sıkıntısı, kedilerde köpeklerde ve insanlarda olduğu kadar yaygın değildir. Solunum problemleri olan bir kişi, etrafta mırıldayan bir kedi olduğunda rahat nefes alabilir.
  • 26 Hertz’lik bir mırıldanma sesi, titreşimsel terapi sağlar. Vücut, yüksek yoğunluklu basınç ve kuvvet antrenmanı egzersizine maruz kaldığında, kemikler ve kaslar güçlenir.
  • Mırıldanan bir kediyi sevmek sizi sakinleştirebilir.
  • Kan basıncını düşüren mırıltılar kalp hastalığı riskini azaltır. (kedi sahiplerinin kalp krizi geçirme riskleri% 40 daha azdır)
  • Mırıldanma sesi enfeksiyonları, ağrıyı, şişliği azaltır ve iyileşmesine yardımcı olur.

Peki kediler neden mırıldar?

Yaygın olan inanç, kedilerin mırlayarak mutluluklarını gösterdikleridir. Ayrıca korktukları, ciddi şekilde yaralandıkları, doğum yaptıkları ve hatta öldükleri zaman da mırıldanırlar. Hayatta kalma mekanizması olan mırıltılar, fiziksel olarak hasta ya da stresli olduğunda kedilerin kendilerini iyileştirme biçimidir.

Öyle görünüyor ki bir kedinin mırıltısı gerçekten büyülü bir etkiye sahip. Hatta kedi sahiplerinin çok iyi bildiği bir şey var; geceleri siz uyurken vücudunuzun hangi yerinde şifaya ihtiyacınız varsa, kediniz oraya dayanır ve mırlamaya başlar. Bunu yapmaları kedilerin iyi birer şifacı olduklarını gösterir.

Bir rivayete göre ise; kediler insanları iyileştirmek ve bedensel ya da mental dengeyi kurmak için dünyada bulunan canlılardır.

Sevgilerimle,

Sevgim Çöloğlu

Yazar

“Yazarak anlatmak, konuşmak gibi değil. Yazılan her anlatı kendi içinde ölümsüzleşiyor. Çünkü kağıda dökülen her kelimenin büyülü bir yanı var. Okuyanın hayatına dokunmak, ruhuna iyi gelmek, yaşamın iyiliğini ve güzelliğini çoğaltıyor.” sözleriyle yazmanın gücünü tarif eden Sevgim Çöloğlu, NLP, Access Bars, Theta Healing, EFT Therapy konularında uzman ve kariyerini genel yayın yönetmeni olarak sürdürüyor.

Yoruma kapalı.

Pin It