Çocuk mahkemesi ne demek bilir misiniz ?

Acaba oraya getirdiğimiz çocuk, hangi oyunu sahneye koydu, rolünde hangi ebeveyni taklit etti. O aslında yaşadığı toplumun kollektif olarak yazdığı bir oyunu sahneye koymaktan başka ne yapmış olabilir ki?

Başından beri söylediğimiz gibi; insan doğuştan taklit yeteneğine sahip bir canlıdır. Ve gelecek kuşaklar dünya denilen bu kirli sahnede oynanan kötü oyunları izleyerek büyüyorlar. Işıklar içinde uyusun Aziz Nesin’nin dediği gibi :

‘Çocuklara daha iyi bir dünya bırakmak yerine; dünyaya daha iyi çocuklar bıraksanız, sorun kendiliğinden çözülecek aslında ‘’

Gelecek nesillere ağaç kesmeyi değil ağaç dikmeyi göstermezsek, denizlerimiz temiz tutmayı, plastik atıklarımızı doğaya atmazsak, onlardan ödünç aldığımız doğayı kirleten enerji kaynaklarından vazgeçip yinelenebilir enerji kaynaklarını kullanmaya başlamazsak birbirimizi öldürmeye yarayan silahlar üretmek yerine, birbirimizi yaşatmaya yarayan teknolojiler üretmeye başladığımızı onlara göstermeliyiz.

Bunları yapmazsak hangi muhteşem oyunu sergilersek sergileyelim onlara mutlu bir gelecek hazırlayamayacağız.

Hayat bir tiyatro ve hepimiz birer tiyatro oyuncusuyuz. Meraklı minik izleyicilerimiz bizleri heyecanla izlemeye devam ediyor. Onlara mutlu bir gelecek ve güzel bir dünya yaratabilmeleri için; doğru şeyler öğreten güzel oyunlar yazalım. Senaryoya sadık kalarak oyunumuzu hakkıyla oynayalım.

 

Saygılarımı sunarım..

Yazar

Merhaba! Ben Asuman DABAK. Ben bir tiyatro sanatçısıyım. Size bugün burada evrensel bir sanat dalı olan tiyatronun gelişim süreci ve onun süjesi olan insanın, tiyatro ile olan bağı hakkında konuşacağım. Sizlere, tiyatro sanatçısı olarak kendi gözlem ve deneyimlerimi aktarmanın yanı sıra kendilerine minnet borçlu olduğumuz bilim insanlarının, düşünürlerin bizlere aktardığı değerli çalışmalarının referans ve ışığında bu sanat dalının ortaya çıkışı ve gelişimi hakkında bilgi sunmaya çalışacağım.Teşekkürler.

Yoruma kapalı.

Pin It