Diyabet hastalığını önlemenize, kontrol etmenize ve hatta üstesinden gelmenize yardımcı olabilir. Bu ipuçlarıyla, aç hissetmeden yemeğinizin tadını çıkarmaya devam edebilirsiniz.

Diyabet hastalığını önlemeye ya da kontrol etmeye çalışıyorsanız doğru adrestesiniz. Bu doğrultuda diyabetik beslenme de özel yiyecekler gerekmemektedir.  Fakat besinler seçimlerinize, özellikle de yediğiniz karbonhidratlara son derece dikkat etmenizde fayda vardır.

Diyabet Hastalığına Ne İyi Gelir?

Kinoa

Kinoa da yer alan ve protein kombinasyonu daha tok hissettirecek ve daha iyi kan şekeri kontrolü yapacaktır.

Tam Buğday Ekmeği

Tam buğday ekmeği tüketirken porsiyon boyutlarına dikkat etmelisiniz: Diyabetik olarak karbonhidrat yemenin sorunu, ihtiyacımız olandan daha fazla karbonhidrat yemekten kaynaklanıyor. Çünkü vücut ekstra olan enerjiyi yağ olarak depolamayı seçmektedir.

Fasulye

Fasulye tok tutma açısından son derece yararlı bir besindir. Tokluk hissini artırmaya ve kan şekeri seviyelerini yönetmeye yardımcı olmaktadır. Et tüketiminin fasulyeyle değiştirilmesi kalp sağlığında yararlı bir rol oynayabilir.

Mercimek

Mercimek, dirençli nişasta adı verilen bir şey bakımından zengindir. Kan şekeri seviyeleriniz üzerinde çok az etkisi olan bir karbonhidrat türüdür. Çünkü sindirim sisteminizin alt kısmındaki sağlıklı bakterileri beslemeyle sonuçlanır.

Somon

Somon, herkesin yeme planına akıllıca bir katkıdır, ancak diyabetli bireyler için özellikle yararlıdır. Nedeni ise şu: “Kan şekeri seviyelerini yükseltmeyecek ve kalp hastalığı ve felç riskini azaltmaya yardımcı olacak sağlıklı bir protein kaynağı şeker hastaları için büyük bir endişedir.

Yoğurt

Doğal olarak hem karbonhidrat hem de protein içerir. Bu doğrultuda açlık seviyelerini ve kan şekerini kontrol etmeye yardımcı olmak için mükemmel bir kombinasyondur.

Ispanak

Ispanak gibi yapraklı yeşillikler, nişastalı olmayan harika sebze seçenekleridir. Çünkü göz sağlığı için önemli bir besin olan lutein içerirler.

Çilek

Çilek, yaban mersini, ahududu ve böğürtlenlerin hepsi glisemik indeks açısından düşüktür. Şeker oranı düşük ve lif oranı yüksek olma kombinasyonu, kan şekerini kademeli olarak artırma konusunda diyabet dostu yeteneklerine katkıda bulunur.

Brokoli

Lahana, brokoli, karnabahar gibi turpgil sebzeler sülforafan adı verilen bir bileşen açısından son derece yüksektir. Bu doğrultuda diyabet hastalarının brokoli ve karnabahar gibi besinleri kesinlikle tüketmesi gerekir.

 

 

Yoruma kapalı.

Pin It