Çocuklarınız okuldan geldiğinde onları evin içine dolan ve mutluluk ile sarıp sarmalayan mis gibi çikolata kokusu ile karşılamaya ne dersiniz? Bütün haftanın yorgunluğunu üzerlerinden atmak ve haftasonunun sevincini hissetmek için anne eli değmiş cheesecake nefis bir fikirdir. Kolayca hazırlayabileceğiniz cheesecake tarifinin tüm ayrıntıları yazının devamında ve üstelik, çikolatalı!

Nutellalı Cheesecake Tarifi

MALZEMELER

Taban için

15 adet graham krakeri

3 yemek kaşığı toz şeker

1/8 çay kaşığı koşer tuzu

4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Üst Katman için

225 g acı çikolata, parçalanmış

225 g krem peynirler

100 g toz şeker

1/2 çay kaşığı koşer tuzu

1 yemek kaşığı vanilya özütü

4 büyük yumurta

1 1/2 su bardağı Nutella

1 paket krema

1 fincan garnitür için kıyılmış fındık

Hazırlanışı

Tart kalıbını yağlı kağıt ile kaplayın ve fırını 350 dereceye ayarlayın.

Mutfak robotunda veya blender’da, graham krakerlerini öğütün. İçine şeker ve tuz ve tereyağı ekleyin. Tabanı kalıba iyice bastırıp yaklaşık 10 dakika dondurucuda bekletin.

Ardından kalıbı dondurucudan çıkarın ve 10 dakika fırında pişirin.

Çikolatayı benmari usulü ile eritin ve soğumaya bırakın. El mikseri kullanarak büyük bir kapta krem peyniri orta hızda çırpın. Şekeri ve tuzu ekleyin ve çırpmaya devam edin. Üzerine vanilyayı ekleyip 30 saniye boyunca çırpın. Her seferinde 1 adet yumurta ekleyin, her eklemeden sonra 1 dakika boyunca çırpın. Eritilmiş çikolata, 1 1/2 su bardağı Nutella ile krema ekleyin ve tamamen pürüzsüz olana kadar çırpın.

Fırından aldığınız tabanın üzerine karışımı yayın ve çatlamaya başlayana kadar pişirin. Sonra yavaşça soğumasını bekleyin. Dikkatlice yağlı kağıttan ayırın ve 4 saat boyunca soğutun. Üzerine mikrodalgada yumuşamış Nutella’yı dökün. Afiyet olsun!

Sevgiyle,

Sevgim Çöloğlu

Yazar

“Yazarak anlatmak, konuşmak gibi değil. Yazılan her anlatı kendi içinde ölümsüzleşiyor. Çünkü kağıda dökülen her kelimenin büyülü bir yanı var. Okuyanın hayatına dokunmak, ruhuna iyi gelmek, yaşamın iyiliğini ve güzelliğini çoğaltıyor.” sözleriyle yazmanın gücünü tarif eden Sevgim Çöloğlu, NLP, Access Bars, Theta Healing, EFT Therapy konularında uzman ve kariyerini genel yayın yönetmeni olarak sürdürüyor.

Yoruma kapalı.

Pin It