Affetmek, kalp kırıklıklarıyla dolu bir valizi ömür boyu taşımaktan özgürleşmek demektir. Bir düşünün, şimdiye kadar kaç yara izinizin kabuk bağlamasına izin verdiniz? Hayatınızdan geçip giderken bir şeyleri dağıtan, canınızı acıtan kaç kişiyi affettiniz?

Onlara duyduğunuz öfkeyi ve hissettiğiniz hayal kırıklığını bitirmeden geçmişten özgürleşemezsiniz. Affetmek, sanıldığının aksine sizi kıran insanlarla barış sağlamak demek değil, onlar için harcadığınız enerjinizi geri almaktır.

Yeni bir yıla ruhunuzda açılan yaraları taşımayın, kızgınlığınızı, kırgınlığınızı geçmişte bırakın ve 2020’ye yüklerinizi bırakarak hafifleşmiş, özgürleşmiş girin.

Eski dostlarınızı ya da sevgililerinizi ve belki de aile fertlerinizi affetmek kalbinizi aydınlatır, iyileşmenize yardımcı olur.

Affetmek size kendinizi daha iyi hissettirir. Yolunuzun kesiştiği herkes sizin öğretmeninizdir. Yaşadığınız deneyimler hayat denen okulda sizi olgunlaştırmak için vardır. İşler umduğunuz gibi gitmediğinde, haksızlığa uğradığınızı düşündüğünüzde, güveniniz zedelendiğinde yaşadığınız olaydan öğrenmeniz gerekenin ne olduğu bulup, yola devam ederseniz birbirinin benzeri insanları ve durumları hayatınıza çekmemiş olursunuz.

Affetmediğiniz her yaşanmışlıkta ve bunda rolü olan her ruhta bir parçanızı bırakırsınız. Dağılan parçalarınız, siz farkında olmadan yaşadığınız anıyı bilinçaltınızda canlı tutmayı sürdürür. İşte bu yüzden affedemediğiniz her ne ise onu daha dün gibi net anımsar ve aynı acıyı, öfkeyi, kalp ağrısını hissedersiniz.

Yeni yıldan hemen önce affetmeyi seçin.

Onlara size öğrettikleri yaşam dersleri için teşekkür edin ve serbest bırakın. Kin ve nefret gibi duygular enerjisi düşük titreşimler yaratır. Sizin öfkenizin farkında olmayan biri için yaydığınız negatif vibrasyonlar sadece sizden çıkıp size geri döner. Kendi yaşam alanınızda sevgi, saygı, şefkat, merhamet, cömertlik, sadakat, mutluluk gibi titreşimi yüksek duygular olsun.

Affettiğinizde niyetlerinizin kolayca gerçeğe dönüştüğünü, kendinizi daha sakin hissettiğinizi, hayatınızın pek çok tarafında bir şeylerin yoluna girdiğini fark edebilirsiniz. Çünkü affetmek, hasarlı yanlarınızı iyileştirir.

Yeni yılınız kutlu olsun!

Sevgiyle,

Sevgim Çöloğlu

Yazar

“Yazarak anlatmak, konuşmak gibi değil. Yazılan her anlatı kendi içinde ölümsüzleşiyor. Çünkü kağıda dökülen her kelimenin büyülü bir yanı var. Okuyanın hayatına dokunmak, ruhuna iyi gelmek, yaşamın iyiliğini ve güzelliğini çoğaltıyor.” sözleriyle yazmanın gücünü tarif eden Sevgim Çöloğlu, NLP, Access Bars, Theta Healing, EFT Therapy konularında uzman ve kariyerini genel yayın yönetmeni olarak sürdürüyor.

Yoruma kapalı.

Pin It