Feng Shui, özünde derinden iyileştirici enerjisi olan bir sanattır. Çünkü Feng Shui’nin esas hedefi insanların refahını güçlendirmektir. Negatif enerjiyi temizlemek için evinizde veya ofisinizde Feng Shui’nin şifa gücünden faydalanabilirsiniz.

Yaşam alanınıza giren istisnasız herkes ister olumlu ister olumsuz niyet taşısın ya da kendi ruh hali pozitif veya negatif enerjiler barındırsın mutlaka kendi enerjisinin bir parçasını bırakır. Size ait olmayan her enerji bulunduğunuz alanın senkronizasyonunu bozar.

Belki de fark etmişsinizdir;

Sizi ziyarete gelen bir konuk evinizden ayrıldıktan hemen sonra üzerinizde ağırlık hissedersiniz. Elinizdeki bardak aniden havalanıp yere düşer ve tuzla buz olur. Şiddetli baş ağrısı çekebilir ya da uyumak isteyebilirsiniz. Bütün bunlar kendi enerjinizin arasına karışıp alanda dolaşan titreşim yüzündendir.


Bir alanı başkalarına ait enerjilerden temizlemek için mum, tütsü veya çeşitli otlar yakmak Feng Shui’nin kullandığı araçlar arasındadır. Evinizi arındırmak, taze ve yeni enerjinin size gelmesine izin vermek için olumsuz ve durgun enerjileri temizlemenin güçlü bir yoludur. Dünyanın birçok yerinde uygulanan eski bir ritüeldir. Arındırmanın en popüler yolu adaçayı, defne yaprağı, çubuk tarçın, sedir yakmaktır. Bütün bu bitkiler güçlü arındırıcı özelliğe sahiptir.

Arındırma ritüelinde otların yakılması, sürekli hareket halinde olan enerjinin pozitif kutuplara yönlendirilmesini sağlar. Bitkileri yakarken ortaya çıkan güçlü ateş enerjisi, herhangi bir olumsuz enerjiyi nötralize etmek ve ortamı arındırmak için bitkinin güçlü iyileştirici enerjisini serbest bırakır.

Ortamlar Nasıl Arındırılır?

Bunun için dilerseniz içeriğinde tarçın, sandal ağacı, sedir, amber veya lavanta aromasının bulunduğu hoş kokulu bir mum yakabilirsiniz.

Bir başka arındırma yöntemi olan tütsülemeyi de kullanabilirsiniz. Tütsüden çıkan duman ve keskin koku bulunduğu alanı nötralize eder. Özellikle limon, sandal ağacı, sedir, paçuli, amber, adaçayı gibi kokular tercih etmeniz doğru olacaktır. Tütsü sanıldığı gibi çakmak ya da kibrit ile değil, yanan bir mumun alevi ile tutuşturulmalıdır.

Daha detaylı bir arındırma için toprak bir kabın içerisinde defne yaprağı, adaçayı veya çubuk tarçın yakıp, evin her tarafını ya da belirli bir bölgesini dumanı gezdirerek hızlıca temizleyebilirsiniz. Ayrıca gün boyunca üzerinizde taşıdığınız mücevherlerinizi ve giysilerinizi de bu yöntemle arındırmanız mümkündür.

Duman Ritüeli

Kulağa karmaşık gelse de duman geleneği Budizm, Kızılderili ve diğer birçok gelenekte kullanılmış olan bir ritüeldir. Duman ritüeli dönüşümü hızlandıran, mekanları ve insanları kutsayan bir tören gibidir.

Oturduğumuz her yerde, girdiğimiz her ortamda, dokunduğumuz her eşyada ve etkileşime girdiğimiz her insanda enerjimizi bırakırız. Enerjiler kolektif bilincin içinde hiç durmadan yer değiştirir. Bize ait olmayan ya da bizden eksilen her enerji ait olduğu yere geri dönmelidir. Feng Shui yöntemleri ile arınma size ruhsal huzur ve sakinlik verir.

Sevgiyle,

Sevgim Çöloğlu

Yazar

“Yazarak anlatmak, konuşmak gibi değil. Yazılan her anlatı kendi içinde ölümsüzleşiyor. Çünkü kağıda dökülen her kelimenin büyülü bir yanı var. Okuyanın hayatına dokunmak, ruhuna iyi gelmek, yaşamın iyiliğini ve güzelliğini çoğaltıyor.” sözleriyle yazmanın gücünü tarif eden Sevgim Çöloğlu, NLP, Access Bars, Theta Healing, EFT Therapy konularında uzman ve kariyerini genel yayın yönetmeni olarak sürdürüyor.

Yoruma kapalı.

Pin It