İyi kokan bir evin içinde yaşamak bir zevktir! Çünkü iyi kokular pozitif enerjilerin göstergeleridir. Doğanın büyüleyici güzelliklerini kokularla yaşam alanınıza taşımak, evinizin refahını ve sükunetini besler.

Aslında bir bakıma evinizin nasıl koktuğu sizi tarif eder! Ruh haliniz, hayata nereden baktığınız ve titreşim seviyeniz sizi siz yapan en özel ayrıntılardır. Hassas bir kalbiniz varsa ve romantik biriyseniz eviniz vanilya, gül ya da lavanta kokularıyla dolup taşar. Dingin ve farkındalığı yüksek biriyseniz misk, amber, sandal ağacı sizi yansıtır. Sıcak, samimi ve neşeli bir ruh halini en iyi yansıtan kokular tarçın veya sedir, canlı ve dinamik birini narenciye veya mentol kokuları anlatır.

İyi kokan bir ev, içinde mutlu insanların yaşadığı bir yerdir ve genellikle hoş kokular tazeliği ifade eder. Böyle bir yaşam alanında dağınıklıktan, üst üste yığılmış eşya kalabalığından ve yapılmayı bekleyen işlerden eser yoktur.

Eviniz enerjisini sizden alır.

Oda Kokuları

Taze çiçekler veya oda parfümleriyle yaşadığınız mekanın içinde dolaşan enerjiyi canlandırabilirsiniz. Doğal olarak kokulu mumlar, evinizi iyileştirici kokularla arındırmanın başka bir güzel yoludur.

Mumlar

Mumların enerjileri daima iyileştirici, arındırıcı ve yatıştırıcıdır. Yaprakların, çiçeklerin, otların, meyvelerin huzur veren kokularının evinizin enerjisini yükseltmesi sizi doğrudan etkiler. Kendinizi yorgun hissettiğinizde büyüleyici bir mum kokusu ile rahatlamanız mümkündür.

Tütsüler

Doğal tütsüler ise, evinizi güzel aromalarla hızlıca şifalandırmanın başka bir yoludur. Eğer tütsü yakmayı tercih ederseniz, seçtiğiniz mekanda sıklıkla aynı kokuyu tercih etmeniz doğru olacaktır. Aksi halde yoğun tütsü kokuları birbirini baskılayabilir ve uzun süre kalıcı olduğundan ortamınızda ağır bir koku karmaşası hissedilebilir.

https://www.fiolas.com/urun/opera-oda-kokusu/

Taze Çiçekler

Çiçekli bitkiler yaşam alanınızı güzel kokularla sarıp sarmalamanın harika bir yoludur. Yasemin, sümbül, gardenya ve limon ağacının çiçekleri mekanları tazeler. Mutfağınızda taze otlar bulundurmak da güçlü şifa kokularından faydalanmanın eşsiz bir yoludur. Kim nane, kekik veya fesleğenin ferahlatıcı aromasını solumayı sevmez ki?

Kurutulmuş Çiçekler

Bütün bunların yanı sıra kurutulmuş çiçekleri ve yaprakları bir kaseye yerleştirebilir, üzerine en sevdiğiniz uçucu yağlardan damlatabilirsiniz. Kurutulmuş lavanta, biberiye ya da gülün naif kokularının tadını çıkarmak oldukça büyülü bir dengelenme yoludur.


Kendi potporinizi yapmak isterseniz, çubuk tarçın, karanfil, kurutulmuş portakal kabuğu ve hatta kahve çekirdekleri ile muhteşem bir aromaya sahip olabilirsiniz.


Mutlu insanların yaşadığı evlerin güzel koktuğundan bahsederken, belki de en çarpıcı ayrıntının fırından yeni çıkmış kek kokusu olduğunu eklemeliyim.

Sevgiyle hazırlanmış bir kek hiç şüphesiz hayat enerjisine sahip olmanın en zarif işaretidir. Tıpkı sabahları taze demlenmiş mis gibi kahve kokusunun evin içine yayılması gibi…

Sevgiyle,

Sevgim Çöloğlu

Yazar

“Yazarak anlatmak, konuşmak gibi değil. Yazılan her anlatı kendi içinde ölümsüzleşiyor. Çünkü kağıda dökülen her kelimenin büyülü bir yanı var. Okuyanın hayatına dokunmak, ruhuna iyi gelmek, yaşamın iyiliğini ve güzelliğini çoğaltıyor.” sözleriyle yazmanın gücünü tarif eden Sevgim Çöloğlu, NLP, Access Bars, Theta Healing, EFT Therapy konularında uzman ve kariyerini genel yayın yönetmeni olarak sürdürüyor.

Yoruma kapalı.

Pin It