Haftasonlarının birçok iyi yanı var. Dilediğimiz saatte uyanmak, evimizde vakit geçirmek, keyifli planlar yapmak, sevdiklerimizle bir arada olmak ve geç kahvaltı yapmak gibi.

Öyleyse bu haftasonu geç kahvaltı için en kolay ve lezzetli tariflerden biri olan muzlu ve çikolata parçalı krep yapmaya ne dersiniz?

Muzlu Çikolata Parçalı Krep Tarifi

Malzemeler

1 orta boy muz

80ml badem sütü

1 çay kaşığı elma sirkesi

60g yulaf unu

1/2 çay kaşığı kabartma tozu

1/2 çay kaşığı karbonat

1/4 su bardağı bitter çikolata parçaları

Hazırlanışı

Bir karıştırma kabında muzu çatalla ezin.  Yulaf sütü ve elma sirkesi ekleyin, iyice karıştırın. Yulaf unu, kabartma tozu ve karbonat ekleyin. Sadece bir araya gelene kadar karıştırın. Çikolata parçalarını ekleyin.  Her iki tarafta altın kahverengi olana kadar orta ateşte hafifçe yağlanmış sıcak yapışmaz bir tavada pişirin.

Üzerini yaban mersini ve ahududu ile süsleyin, bal ile servis yapın.

Afiyet olsun.

Yazar

“Yazarak anlatmak, konuşmak gibi değil. Yazılan her anlatı kendi içinde ölümsüzleşiyor. Çünkü kağıda dökülen her kelimenin büyülü bir yanı var. Okuyanın hayatına dokunmak, ruhuna iyi gelmek, yaşamın iyiliğini ve güzelliğini çoğaltıyor.” sözleriyle yazmanın gücünü tarif eden Sevgim Çöloğlu, NLP, Access Bars, Theta Healing, EFT Therapy konularında uzman ve kariyerini genel yayın yönetmeni olarak sürdürüyor.

Yoruma kapalı.

Pin It