Alfa erkekleri aslında sanıldığı gibi etrafındaki diğer insanları susturan ya da baskılayan ve kendilerini otorite kabul eden bir karakter yapısına sahip değildir. Bilakis, onlar özgüveni yüksek, kıvrak zekalı, güçlü, kendi varlığına değer veren erkeklerdir. Alfa erkeklerini diğerlerinden ayıran en belirgin özellikleri ise onların doğuştan lider ruhlu olmalarıdır. Yalnızca sosyal veya iş çevrelerinin, ailelerinin değil, kendi hayatlarının da yönetimini ellerinde tutarlar. İçinde bulundukları ortam ne olursa olsun, kontrolün kendilerinde olması şartını yaratan güçlü Alfa erkeklerini fark edilir kılan detaylar yazının devamında…

Alfa erkeği olmak demek, hiçbir zaman kendi fikrinden başka fikirleri yok saymak demek anlamına gelmiyor. Kibar, düşünceli, şefkatli olabilir ve yine de alfa erkeği olabilirsiniz. Kariyerinizdeki basamakları koşar adımlarla çıkarken, etrafınızdaki insanlara anlayışlı ve yardımsever davranmak, sizin lider olma özelliğinizi ön plana taşır.

 

Bir alfa erkeği her haliyle dikkat çekerken, ilişkisine sonsuz bir sadakat besler. Onun için önemli olan değer yargılarıdır. İlişkideki uyumlu ve şefkatli tavrı ile alfa erkeği mükemmel bir sevgilidir. Yalnız, bir şartla! İlişkinin kontrolü onun elinde olmalıdır. Ancak, bu özelliği baskı kurmayı amaçlaması değildir. Çünkü alfa erkeği bir kadının ruhunu incitmekten uzaktır.

 

Kendilerine güvenlerinin tam olması yüzünden alfa erkeklerinin yaradılışlarında kıskançlık yoktur. Küçük oyunlarla kıskandırmaya çalışmak, dikkatini çekmek yerine onu ilişkiden tamamen uzaklaştıracaktır. Sadakat yüklü ve sağlam temeller üzerine kurulmuş bir ilişkinin tarafı olmayı seçen alfa erkekleri, birlikte oldukları kadını onurlandırmayı, takdir etmeyi ve hatta şımartmayı sever.

 

Uzun vadeli bir ilişki için doğru kişi mutlaka alfa erkeği olacaktır. Çünkü, son sözü söyleyenin kendisi olduğundan şüphe duymayan bir alfa erkeği sonsuz aşka inanır. Doğruları ve yanlışları birbirinden keskin bir çizgiyle ayırma özelliği sayesinde gelip geçici maceraların adamı değildir.

 

Alfa erkeklerinin belirgin özelliklerinden biri de analitik düşünme becerisine sahip bir zekaya sahip olmalarıdır. Güç durumlar karşısında kaçmak yerine savaşan, sorun yaratmak yerine çözüme odaklanan, daha iyiye ulaşmak için stratejik hareket eden alfa erkeği daima sorumluluklarının bilincindedir. Başarılarının tesadüf eseri olmayışı elbette alfa erkeklerinin hayatı doğru hamlelerle ilerlediği bir satranç olarak görmesinden kaynaklanır.

 

Kimi insanlar tarafından oldukça havalı, hatta kibirli görülmesi muhtemel alfa erkeklerinin kendi bedenlerine ve var oluşlarına duydukları saygı dış görünümlerine yansır. Daima şık, bakımlı ve karizmatik olmayı seçen alfa erkekleri için sıradan olmak diye bir alternatif yoktur. Onlar ne yapacaklarsa mutlaka en iyisini yapmayı kendilerine amaç edinmişlerdir.

 

Eğer bir alfa erkeği olmak istiyorsanız, kaba, sert ve kuralcı bir adam olmakla iyi kalpli, sert ve kuralcı bir adam olmanın arasındaki ayırıma varmanız önceliğiniz olmalıdır.

 

Sevgilerimle,

 

 

 

 

 

Yoruma kapalı.

Pin It