Farklı makarna sosu tarifleri ve her evin vazgeçilmezlerinden bir tanesi olan makarnalar en ekonomik yemektir. Ancak birbirinden farklı makarna sosu tarifleri ile makarnanızı son derece lezzetli bir hale getirebilmeniz mümkündür. Birbirinden lezzetli ve kolay makarna soslarını sizler için derledik. Şimdi gelin makarna sosu tariflerini hep birlikte detaylı bir şekilde inceleyelim.

Farklı Makarna Sosu Tarifleri Nelerdir?

Köri Soslu Makarna

En çok tüketilen farklı makarna sosu tariflerinden bir tanesi olan körü soslu makarnanın yapımı son derece basit. Krema, un, körü ve yağ ile son derece lezzetli ve pratik bir makarna sosu hazırlamak mümkündür.

Domates Soslu Makarna

Listeye eklenebilecek en güzel tariflerden bir tanesi olan domatesli soslu makarnayı birden farklı şekilde hazırlayabilmek mümkündür. Makarnanızı en basit yoldan lezzetlendirmek için domates sos, güzel ve kolay bir başlangıç olabilir.

Arabiata Soslu Makarna

Penne makarnaya çok yakışan bir tarif olan arabiata sos, pratik olduğu kadar ekonomik bir tariftir. Domates, sarımsak ve bol acı biber gibi bileşenleri barındıran makarna sosunu çok beğeneceksiniz.

Avokado Soslu Makarna

En lezzetli yeşil meyvelerden olan avokado, fesleğenle buluşması doğrultusunda ortaya efsane bir lezzet çıkacaktır. Tarif defterinizde değişik makarna soslarına her zaman yer varsa avokado soslu makarnayı defterinize eklemeyi unutmayın.

Pesto Soslu Makarna

Fesleğeni ve peyniri doyasıya hissedeceğiniz pesto sosun, krema ile buluşmasından doğan bu tarif listemizin en iddialılarından olabilir. Bu farklı makarna sosu tariflerini  yapacak olanlara önerimiz, bol kepçe davranmaları! Çünkü misafirleriniz ikinci tabağı yemek isteyebilirler

Karides Soslu Makarna

Makarna, deniz mahsullerinin en çok yakıştığı yemekler arasındadır. Tek tabağıyla aşırı acıkmış bir mideyi bile doyuracak kadar besleyici bir özelliği var. Görünümü ise şef aşçıların elinden çıkmış kadar kusursuz bir lezzet elde edebilmeniz mümkündür.

Havuç Soslu Peynirli Makarna

Turuncu rengi ile makarnanıza hem hoş bir görünüm katacak olan hem de son derece lezzetli bir yemek elde etmenizi sağlayacak olan havuç sosa bayılacaksınız.

Soya Soslu Makarna

Soya sosu, kullanışlı bir farklı makarna sosu tarifleri olarak özellikle sebzelerin eşlik ettiği tariflerde gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Tavuk ve makarnanın sık sık piştiği mutfaklarda mutlaka olması gereken soya sosunu siz de tercih edebilirsiniz.

Yoruma kapalı.

Pin It