Kapadokya’ya yolculuk yaparak mükemmel tarihi hissetmek ister misiniz? Antik coğrafyada, Kapadokya Küçük Asya’nın (modern Türkiye’nin Asya kısmı) geniş iç bölgesinin adıydı. Kapadokya bölgesi, doğa ve tarihin dünyada en güzel şekilde buluştuğu yerdir. Coğrafi olaylar peribacalarını oluştururken tarihi süreçte insanlar, binlerce yıllık medeniyetlerin izlerini oyma evler ve kiliseler ile bu toprak direklerin içine taşımış ve süslemeler ile süslemiştir.
Kapadokya birkaç yeraltı şehri içermektedir. Büyük ölçüde ilk Hıristiyanlar tarafından meşru bir din haline gelmeden önce saklanma yeri olarak kullanılmıştır. Dördüncü yüzyılın Kapadokya Babaları, erken Hıristiyan felsefesinin çoğunun ayrılmaz bir parçasıydı. Aynı zamanda, diğerlerinin yanı sıra, 517-520 arasında görev yapan başka bir Konstantinopolis Patriği olan Kapadokya John’unu da üretti. Bizans döneminin çoğunda, bölgedeki çatışmalardan nispeten etkilenmemiştir. Önce Sasani İmparatorluğu ile ve daha sonra Arapların önderliğindeki İslami yayılmaya karşı ev sahipliği yapmıştır.
Kapadokya’ya Gidince Neler Yapılır?
Kapadokya’da gezmek için pek çok doğal güzellik bulunmaktadır. Söz konusu yerleri aşağıdaki gibi detaylı bir şekilde açıklayabiliriz.
Göreme
Kapadokya’da 10. yüzyıldan kalma freskler ve tablolar ve Bizans sanatının en iyi örneklerini içeren iyi korunmuştur. Kayaya oyulmuş kiliseleri deneyimleyecek ve keyfini çıkaracaksınız . Yöre, kaya bloklarında kiliseler, şapeller, yemekhaneler ve oturma odalarıyla bir vadi oluşturur. Göreme Açık Hava Müzesi , keşiş ve rahibelerin manastır hayatını sürdürdükleri dünyanın en önemli Bizans mağara kiliselerine ev sahipliği yapıyor.
Ihlara Vadisi
Ihlara Vadisi, volkanik kayaların içinde 16 km boyunca vadinin tam ortasından akan çarpıcı bir nehre sahip inanılmaz bir geçittir. Aksaray iline yakındır, ancak yine de Güney Kapadokya bölgesinin bir parçası olarak kabul edilmektedir. Huzurlu, yapraklı bir doğanın ortasında nispeten kolay bir yürüyüş için harika bir yerdir. Bunun yanı sıra yol boyunca birçok mağara kilisesi bulacağınız bir merkezdir.
Türkiye’nin en büyük yeraltı şehri ve Kapadokya’nın en derin yeraltı şehri olan Derinkuyu Yeraltı Şehri’ni ziyaret edin
Ihlara Köyü’nde başlayıp Selime Manastırı’nda biten pitoresk bir destinasyon olan Ihlara Vadisi’ni keşfedin
7. yüzyıldan 11. yüzyıla kadar uzanmaktaki vadinin duvarlarına yüzlerce kiliseye tanık olmalısınız.
Güvercin evleri ve güvercinliklerle dolu Güvercin Vadisi’ne gidin ve şehrin muhteşem panoramik manzarasının tadını çıkarın.
2. kattaki kilise tek nefli ve iki apsislidir. Apsislerin önünde bir sunak, yanlarda oturma platformları vardır. Bu katta da bazı yaşam alanları bulunmaktadırç Yeraltı şehrinin en önemli alanları 3. kattadır.
Ürgüp
Kapadokya’ya gidince neler yapılacaklar diyorsanız ilk akla yerlerden biri Ürgüp oluyor. Roma döneminden bu yana birçok medeniyete ev sahipliği yapan bölge, turizm açısından oldukça canlıdır. Kasabanın tepesinde, etrafı peri bacalarıyla süslenmiştir. Karınca yuvası gibi evler ve mezarlar görülmektedir.
1 Yorum
Pingback: clindamycin 300 mg