Aromaterapi mumları nereden geliyor? Neden gereksinim duyuldu bu mumlara? Ne gibi yararları vardı?

Bu sorularımızı yanıtlamak amaçlı bir yazı dizisi hazırlandı sizler için;

Bitki, çiçek ve ağaç yağlarından; soğuk pres veya çözünürle özüt alma yoluyla yapılan damıtma işlemlerinden elde edilen yağlara eteri yağlar denir ve en çok tavsiye edilip kullanılanlarda bu yağlardan oluşan aromaterapi mumlarıdır.

İlk zamanlarda yapılanlar ise hayvanların iç yağlarından yapılıyordu ama Mısır bunun farkında idi ve buna alternatifler arıyordu. Eteri yağları keşfederek karıştırmaya başladı iç yağlar ile..

Daha az kötü koku yayan ve daha dayanıklı aromaterapi mum arayışları devam ederken 1800’lü yıllarda İspermecet balinasının yağından faydalanmaya başladılar. Bu daha ucuz ve daha dayanıklıydı. Çünkü sadece soylular balmumu mumlarını kullanabiliyordu.

İspermecet ile iç yağ karıştırılarak daha dayanıklı ve daha az is çıkaran aromaterapi mumlar elde edilmeye başlandı. 1825 yılına gelindiğinde fitil keşfedilmişti; bu mumları dayanıklı uzun süreli kullanım sağladı.

1850’lili yıllarda petrolün keşfiyle parafin ortaya çıktı ve günümüze taşında, tabi ki ucuz olması ve yaygın olmasından kaynaklı bu maddenin kullanımı daha çabuk benimsendi.

Aromaterapi mumlarının neden bu kadar tercih edilmesine gelecek olursan etel yağlarla buluştuğunda insan vücuduna yararlarının fazlalığından kaynaklı olmasıdır.

Genel kullanım alanları kişilerin ve kurumların tercihlerine kalmıştır. Genellikle yatak odaları, ofisler ve hatta çocuk odaları tercih nedenleridir. Çünkü;

  • Zihinsel berraklık, enerji ve canlılık verir.
  • Gerginlik, stres, anksiyete ve paniği azaltıp rahatlatır
  • Kolay bir hamilelik dönemi geçirmeye ve rahat bir doğuma yardımcı olur
  • Kronik hastalıkların iyileşme sürecinde büyük bir etkendir
  • Yeni doğan çocuklarda sakinleşmeye yardımcı olur.

Yoruma kapalı.

Pin It