Bali, Endonezya’ya bağlı, Küçük Sunda Adaları’nın en batısında yer alan, başkenti Denpasar olan bir ada. Halkın %93 Hindu inanışında %7 ‘si de Müslüman. Tatil ve kafa dinlemek amacıyla gidecekseniz de temmuz ve ağustos aylarını tercih etmeyin kalabalık oluyor.

Genel bilgilerini bu şekilde verdikten sonra izlenimlerimden bahsedebiliriz.

Bali’de aşık olduğum tek şey günbatımı oldu. Gerçekten görülmeye değerdi, diğer resimlerini paylaştığım yerler ise para karşılığı resim çekilmek için sıraya girilen resimdeki alan dışında başka bir özelliği olmayan yerler. Salıncaklar ve birkaç devasa instagram için yapılmış fotoğraf alanları Bali’yi dünyaya pazarlamaya yetmiş durumda.

Oysaki muhteşem doğası ve görülmeye değer yerleriyle biz ülkemizi bu şekilde pazarlayamamışken üç beş tane fotoğraf alanı yapıp dünyaya sergilemeleri de başaralı bir durum.

Tapınaklar, şelaleler, kutsal dağlar, kraliyet sarayları ve pirinç tarlalarıyla gezilip görülesi de bir çok alan var tabi ki..

 

Bir açıyla başlayalım;

 

Ulun Danu Bratan

Bu yapı 1663 yılında Mengwi         Kralı    tarafından ırmak ve göl tanrıçası Dewi Danu için yaptırılmıştır.

Tapınağın çevresindeki zehirli göl yılanları tapınağı düşmanlardan koruduğuna inanılıyor. Efsaneye göre tanrıça halkın işlerinin ve doğal dengenin düzeninde gitmesini sağlıyor.

 

 

Monkey forest

Bu sevimli canlılardan korunmanız için elinize girişte bir sopa veriliyor ve belinize bağlamanız içinde saronglar veriliyor.  Efsaneye göre bu bölgenin hâkimi beyaz maymun oluyor diğer maymunlar ise onlara tapınıyor.

Bu bölgede bulanan maymunlar; her an yanınıza gelip çantanızdan bir şeyler aşırabilirler dikkatli olmakta fayda var.

İçeride sadece insan sesi dışında hiçbir çalgı aleti kullanılmayan ‘Keçak Dansı’ gösterisini de belli bir ücret karşılığı izleyebilirsiniz.

Pirinç Tarlaları

 

Endonezya’da yerli halkın en çok sevdiği ve tükettiği aynı zamanda geçim kaynaklarının büyük bölümünü pirinç oluşturuyor. Pirinç tarlalarını da gezip görmek gerçekten gerekli, Ubud Bölgesi’nde bulunan tarlalar farklı bir deneyim sunuyor.

Lempuyang Tapınağı

 

 

Bali’nin bilinen en eski tapınağı olmasının yanı sıra en önemli özelliği 1700 adet basamağının olması. Bu basamakları tırmandıktan sonra muhteşem bir manzaraya kavuşuyorsunuz.

Aynı zamanda bu buranın öteki dünya ile bu dünya arası geçiş kapısı olduğu düşünülüyor.

 

 

 

 

 

Kısaca gezip gördüğüm yerler hakkında genel bilgilerini sizlerle paylaştım.

Ama unutamadığım tek şey günbatımının sarhoş eden görüntüsü oldu.

Deneyimlemenizi dilerim

Sevgilerle ..

Yoruma kapalı.

Pin It