Hindistan cevizi yağı, hurma ağacından hasat edilen olgunlaşmış hindistancevizi etinden elde edilir. Hindistan cevizi suyu içmek, yağı nemlendirici olarak kullanmak veya bir kaşık dolusu fırında pişirmek olsun, son birkaç yılda hindistan cevizinin mutfaklarda ve banyo dolaplarında öne çıktığını gördü. Öyleyse, bu cevizdeki yağ (veya teknik olarak bir sert çekirdekli), olması gereken her şey mi?

Farklı Hindistan Cevizi Yağı Türleri

Rafine hindistancevizi yağı tipik olarak daha ucuzdur ve hindistancevizi tadı ve kokusuna sahip olma olasılığı düşüktür. Natürel hindistancevizi yağı daha taze hindistan cevizi kullanır ve daha hafif bir tada sahip rafine edilmemiş versiyondur. Saf hindistancevizi yağının rafine hindistancevizi yağından daha kaliteli olduğu kabul edilir ve antioksidan polifenollerde daha zengin olduğu söylenir

Yağ, sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemli bir parçasıdır. Esansiyel yağ asitleri kaynağıdır ve vücudun A, D, E ve K gibi yağda çözünen vitaminleri emmesine yardımcı olur .  Hindistancevizi yağı tüketmenin sağlığa faydalarını inceleyen çalışmalar olmasına rağmen. diğer yağlar azdır, hindistancevizi yağının önemli bir farkı vardır. Hindistan cevizi yağı, en önemlisi laurik asit formunda olan Orta Zincirli Yağ Asitleri (MCFA’lar) adı verilen yüksek oranda bir yağ türü içerir. MCFA’ların , vücutta yağ olarak depolanma olasılığının daha düşük olması  ve daha kolay bir enerji kaynağı olarak kullanılması da dahil olmak üzere çeşitli sağlık yararları vardır .

Doymuş yağ

Hindistancevizi yağı, en zengin doymuş yağ kaynaklarından biridir; % 52 civarında tereyağına kıyasla yaklaşık% 86. Doymuş yağ, uzun zamandır yüksek kolesterol ve kalp hastalığı için bir risk faktörü olarak görülüyor. Bunun nedeni, çalışmaların doymuş yağların LDL (olumsuz) kolesterol seviyelerini yükselttiğini göstermesidir. Bu, diyetlerimizdeki doymuş yağ miktarını kadınlar için günde 20 g ve erkekler için günde 30 g ile sınırlandırmamızı öneren mevcut diyet tavsiyelerinin temelini oluşturur. İki yemek kaşığı hindistancevizi yağı yaklaşık 19 g doymuş yağ içerir.

Şimdiye kadar yapılan araştırmaların çoğu, hindistancevizi yağının kolesterol seviyeleri üzerindeki etkisini incelemek için yapılan kısa süreli çalışmalardan oluşuyor. Hindistan cevizi yağını çevreleyen birçok sağlık iddiasına rağmen, kalp hastalığı riskini azaltmak ve kiloyu yönetmek için mevcut birçok yağ arasında muhtemelen en iyi seçenek olmayabilir.

 

 

Yoruma kapalı.

Pin It