Organik tarım, son zamanlarda sağlıklı bir şekilde beslenmek ve katkı maddesisiz meyve, sebzeleri satın almak için bireylerin ilgisini çekmekte son derece önemli bir konu haline gelmiştir.
Doğal tarım genellikle ekolojik temelli haşere kontrolleri kullanmakta sistemi olarak ifade edilmektedir. Organik tarım kapsamında büyük ölçüde hayvan ve bitki atıklarından ve nitrojen tespitinden elde edilen biyolojik gübrelerden yararlanılmaktadır. Modern doğal tarım, kimyasalların kullanımından kaynaklanan çevresel zararlara bir yanıt olarak geliştirilmiştir. Konvansiyonel tarımda pestisitler ve sentetik gübreler ve çok sayıda ekolojik faydası vardır. GDO’lu bir şekilde üretilen sebze ve meyvelerin yaygınlaşmasını önleme amacı bulunan doğal tarım çeşitli firmaların faaliyet alanlarından biri olup bireylere en lezzetli ve sağlıklı meyve ve sebzeler sunulmaktadır.
Geleneksel Tarım mı Organik Tarım Mı?
Geleneksel tarımla karşılaştırıldığında, organik tarım daha az böcek ilacı kullanır. Toprağı azaltarak daha ve erozyonun oluşmasına neden olur. Nitratın yeraltı sularına ve yüzey sularına sızmasını azaltır ve hayvan atıklarını çiftliğe geri dönüştürür. Bu özellikler geleneksel tarımın tüketiciler için gıda maliyetlerini ve verimi düşürür. Gerçekte, organik mahsullerin verimlerinin, geleneksel olarak yetiştirilen mahsullerden genel olarak yaklaşık yüzde 25 daha düşük olduğu bulunmuştur. Ancak bu, mahsulün türüne bağlı olarak önemli ölçüde değişmektedir. Gelecekteki organik tarımın önündeki zorluk, iklim değişikliğinin ve artan dünya nüfusunun zorluklarını karşılaşmaktadır. Çevresel faydalarını sürdürmek, verimi artırmak ve fiyatları düşürmek olacaktır.
Organik tarım fiyatı genellikle geleneksel olarak yetiştirilen gıdalardan daha yüksektir. Ürüne, mevsime ve arz ve talebin değişkenliklerine bağlıdır. Organik gıdanın fiyatı, geleneksel olarak ürünlerin fiyatının yüzde 10’un altından yüzde 100’ün üzerinde olmaktadır. Ancak söz konusu ürünler tamamen sağlıklı ve doğal bir şekilde yetiştirilmektedir. Bu doğrultuda meyve ve sebzelerden alınan vitamin ve minerallerin yüksek seviye de olmasını sağlamaktadır.
Doğal Tarım Faydaları
Doğal tarımın en temel ve önemli faydası sağlıklı bir yaşam fırsatı sunmasıdır. Bu doğrultuda sizde organik beslenerek mükemmel bir şekilde sağlıklı olarak hayatınızı sürdürebilirsiniz. Bu doğrultuda siz de doğal tarımın faydalarından yararlanmak için harekete geçmelisiniz.
1 Yorum
Pingback: Cildinize İyi Gelecek 5 Besin - Fulya Gündoğdu | En Sağlıklı Besinler