2021 değişimler ve sağlık devrimi ile yıldırım hızıyla ilerliyor. Tüketiciler artık yiyeceklerin ve iyi beslenmenin genel sağlıklarını ve uzun ömürlerini nasıl etkileyebileceğinin farkındalar. Ayrıca vücutlarının doğal savunmasını geliştirmek için harekete geçiyorlar. Bir yıl boyunca evde kalmak ve daha fazla yemek pişirmek, tüketicilerin yiyecek ve beslenme seçimlerini yeniden değerlendirmelerini de etkilemiştir. Bu da davranışın tekrar dışarıda yemek yemeye başladıklarında değişmesi pek olası değildir.

2020’de yeşil çay gibi iltihap önleyici içecekler ve kızılcık ve portakal suyu gibi C vitamini açısından zengin içeceklerin tüketir. Üstelik  yoğurt ve kefir gibi bağırsakları güçlendiren fermente gıdalara olan talebin arttığını gördük. Tüketicilerin bağırsak sağlığının rolü ve bağışıklıkla olan bağlantısı hakkındaki bilgileri artar. Bu durum ürünlerin popülaritesi 2021’de de devam edecek.

Sağlıklı Beslenmenin Bir Maliyet Sınırı Vardır

2021 yılında yaygın finansal sıkıntı gerçeğiyle birlikte, tüketiciler her satın alma işlemini yeniden düşünüyor. Kararları, hastalık korkuları ve ekonomik belirsizliklerden etkilenmiştir. Sağlık bir satın alma faktörü olarak çok önemli olsa da, zorlu ekonomi de önemli bir endişe kaynağıdır. Bu nedenle, RDN’lerin %60’ı, uygun fiyatlı ve değer temelli yiyecek ve içecekler öngörür.

Rahatlık, Zihinsel Sağlık Ve Zindeliğin Anahtarıdır

2020’nin benzeri görülmemiş olaylarıyla birlikte, yiyecek ve içecek endüstrisinin süt ve tahıllar gibi rahatlatıcıdır. Üstelik gerçek gıdalara yeniden ilgi duyması şaşırtıcı değil. Sağlık, zindelik ve zorlu ekonomiyle ilgili endişelerin 2021’de tüketicilerin zihninde belirmesiyle, RDN’lerin %51’i konforu ve duygusal refahı destekleyen yiyecek ve içeceklerin büyük bir satın alma faktörü olmaya devam edeceğini tahmin ediyor.

Atıştırmalıklar yeni öğünlerdir. Anketimize göre, RDN’lerin %78’i, tüketici yeme alışkanlıklarının pandemi nedeniyle günde geleneksel üç öğün yemekten daha sık atıştırmalara kaydığına inanıyor. Upwork’ün verilerine göre Amerikalıların yaklaşık üçte ikisi hala uzaktan çalışıyor. Üstelik bunun devam etmesi ve atıştırma eğilimini körüklemeye yardımcı olması beklenmektedir. Tüketiciler evden daha fazla çıkmaya başlarlar. ÜStelik evde veya hareket halindeyken atıştırmanın kolaylığı ve rahatlığı nedeniyle eğilim muhtemelen daha da güçlenecektir.

Siz de bu konuda en ideal seçeneklerden birini tercih edebilirsiniz. Hazır mısınız?

Yoruma kapalı.

Pin It